martedì, maggio 23, 2006

tidlig

eg sidde her og surfe på internett. eg fant meg nogen lekre forum og blog-sider om arkitektur, diskusjon og radikal tenkning om formgivning. som du kanskje har lagt merke te, har eg lagt te ein heil drøss med nye linker. there you are, eat it..

man blir jo litt i tanker når man får så mange nye inntrykk. sjøl om at mange av sidene e engelskspråklige, det e jo liksom det einaste eg skjønne utenom norsk-språklige sider - sjøl om at dei alle e engelskspråklige, så e det litt nær meg. dei e liksom hjemma i stuå mi. det som e poenget mitt, e at disse engelske sidene og dei norske sidene, dei e langt bort på ein tjener-maskin i amerika eller singapore, men dei e ikkje eksotiske. dei engelske sidene e infisert med reklame-banner, "yeah" og "fuck" og andre kjente ord. europe is my fucking livingroom kan eg jo uttala. og det vil eg pokker meg sei med kraft.. drittkjedeligt e det å mestra norsk, og i tillegg engelsk, men så bler det liksom ikkje spennandes?

eg beherske et stort, saftig språk som kalles engelsk. det gjør mange andre også, det e vel derfor ein del av dette språkets konsept e så bra - at så mange kan det.
men nettopp det betyr at verden bler mindre. verden bler mindre, ja, både med ryanair og andre billige flyselskaper - men også ved at alle kan engelsk.

eg har for nogen måneder siden begynt å blanda inn engelske ord, både i sms-skrivings og i dagligtale. ja, og her i komponeringen av innlegg på bloggen min.

-

men fortsatt så har eg ein kjedelig handlingsvegring før eg vil gjør noge saftig, noge bra for menneskene i afrika liksom. eg kan engelsk, bor i verdens feitaste og rikaste land - men eg vil venta litt med å involvera meg i problemer utenfor mine henders radius og min tenknings runde baner. eg må få meg et hus og ei kåna. så kan eg kanskje skriva meg opp på et sånn fadderopplegg? kjøpa meg goe samvittighet?

Nessun commento: